Bouw voorbij: Sleutel Op Deur Bouwen

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning, dan heb je enorm veel gehoord van de term 'sleutel op de deur bouwen'. Maar wat houdt dit nu precies in en is dit iets waar jij voor zou moeten kiezen? In dit artikel geven we alle informatie die je nodig hebt over de sleutel op de deur bouwen.

Wat is de sleutel op de deur bouwen?

Sleutel op de deur bouwen is eigenlijk precies wat het zegt: het bouwen van een woning waarbij de sleutel letterlijk op de deur past op het moment dat de woning wordt opgeleverd. Dit betekent dat je als koper van de woning meteen kunt opleveren in je nieuwe huis, zonder dat je nog zelf klussen of verbouwen hoeft te doen.

Het grote voordeel van deze manier van bouwen is dat je direct kunt genieten van je nieuwe woning. Je bepaalt zelf de indeling van je nieuwe huis en hebt de keuze uit verschillende bouwstijlen.

De voordelen van sleutel op de deur bouwen

Sleutel op de deur bouwen is niet alleen heel handig omdat je directe intrek je nieuwe woning kan nemen, maar nog veel meer voordelen heeft. hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een opeenvolgende gezet:

Je hebt één contactpersoon voor de bouw van je woning

Als je kiest voor de sleutel op de deur bouwen, dan heb je één factor voor de bouw van je woning. De bouwfirma neemt namelijk de hele bouw van je nieuwe woning voor zijn rekening, van het ontwerp tot de afwerking. Hierdoor heb je als koper geen gedoe met verschillende partijen die allemaal hun eigen verantwoordelijkheid hebben.

Een snelle bouwtijd

Een bijkomend voordeel van sleutel op de deur bouwen is dat de bouwtijd vaak snel verloopt. Omdat de bouwfirma alle benodigde materialen in huis heeft en zelf verantwoordelijk is voor de bouw, kan er snel en efficiënt gewerkt worden. Zo kun je binnen een aantal maanden al een intrek nemen in je nieuwe woning.

Een woning die aan al je wensen voldoet

Omdat je bij sleutel op de deur bouwen zelf de indeling van je nieuwe woning bepaalt, kun je de woning precies zo maken zoals jij dat voor ogen hebt. Wil je bijvoorbeeld een grote woonkamer met open keuken? Of liever meer slaapkamers? Het is allemaal mogelijk.

Een efficiënte woning

Als je kiest voor de sleutel op de deur bouwen, dan heb je ook de mogelijkheid om je nieuwe woning helemaal te laten voldoen aan jouw wensen op het gebied van duurzaamheid. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Hierdoor bespaar je niet alleen op je energierekening, maar druk je ook je ecologische voetafdruk.

De nadelen van sleutel op de deur bouwen

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan de sleutel op de deur bouwen. hebben we de belangrijkste nadelen voor je op een rijtje gezet:

Minder keuzevrijheid

Hoewel je bij sleutel op de deur zelf de indeling van je woning bepaalt, heb je minder keuzevrijheid als het gaat om de bouwstijl en het ontwerp van je woning. De bouwfirma heeft namelijk vaak enkele standaard ontwerpen waarvan je kunt kiezen. Hierdoor kan het lastig zijn om precies de woning te vinden die helemaal aan al je wensen voldoet.

Hogere prijs

Een ander nadeel van de sleutel op de deur bouwen is dat de prijs vaak hoger ligt dan bij de bouw van een traditionele woning. Dit komt omdat je niet alleen betaalt voor de bouw van je nieuwe woning, maar ook voor het ontwerp en de afwerking ervan. Hierdoor moet je goed nadenken of de sleutel op de deur bouwen voor jou financieel duurzaam is.

Conclusie

Sleutel op de deur bouwen heeft zowel voor- als nadelen. Het is belangrijk om goed te overwegen of dit voor jou de beste keuze is. Mocht je voor de sleutel op de deur bouwen kiezen, dan geniet je wel van een snelle bouwtijd, één factor voor de bouw van je woning en een verwarmde woning. Daarentegen is de prijs vaak hoger en heb je minder keuzevrijheid als het gaat om de bouwstijl en het ontwerp van je woning.

Bouw

Interessante links