Asbesthoudende Materialen

Asbest Stof Kan Bieden voor een Verlaagd Risico van Asbest Besmetting van het Bloed

Asbesthoudende materialen zijn een belangrijke oorzaak van gezondheidsproblemen vandaag. Zij zijn ook het meest gebruikte bouwmateriaal op de planeet. En terwijl we hebben te horen gekregen voor de jaren dat asbestvezels veilig zijn, is er een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs dat wijst op het tegendeel.

Bewijsmateriaal verzameld in de afgelopen jaren is het maken wetenschappers zich bewust van de noodzaak om meer testen om de vraag of niet-asbesthoudende materialen die schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens te beantwoorden doen. Hoewel er geen enkele studie kan bewijzen zonder enige twijfel dat asbesthoudende materialen veroorzaken kanker, veel wijst in die richting. Omdat er geen niveau van blootstelling aan asbestvezels die veilig is, het publiek moet zich bewust zijn van de mogelijke gevaren. Maar, wat is asbest?

Asbest is een natuurlijk voorkomend mineraal. Het wordt gebruikt in isolatie, de bouw, en vele andere toepassingen van vandaag. Dat is de reden waarom mensen die werken met asbesthoudende materialen beschermende kleding, brillen, maskers en handschoenen moeten dragen.

Wanneer asbesthoudende materialen in contact komen met lucht, de vezels in de lucht. Dat betekent dat wanneer zij in contact komen met de longen van een persoon die het inademen van asbest komen, kunnen de vezels hun weg in de bloedbaan te vinden.

Omdat er geen veilig niveau van blootstelling aan asbest tot stand is gebracht, is het mogelijk dat deze vezels de bloedbaan via de mond of de neus kon komen. Omdat er zo veel werknemers worden blootgesteld aan asbest door de longen, het risico van asbest besmetting van de bloedstroom is hoog. Dat komt omdat de deeltjes naar beneden kunnen reizen naar de longen en vervolgens naar buiten door het andere uiteinde van het lichaam.

Er is één ding over asbesthoudende materialen die wetenschappers geloven kan het risico van asbest besmetting van de bloedstroom te verminderen. Dat is de toevoeging van vloeibare asbest-vezel stof materialen.

Als dit goed gebeurt, de deeltjes in het asbeststof groter worden. Dit komt omdat de deeltjes van asbeststof hoofdzaak vastgehouden in kleine ruimten binnen de zeer fijne deeltjes van asbeststof.

Om te voorkomen asbest deeltjes ontsnappen, de deeltjes vast te zitten aan de longen teneinde in de longen blijven. En aangezien dat is makkelijker gezegd dan gedaan, de deeltjes moeten worden verwijderd door middel van hoesten en sputum.

Het verwijderen van de stofdeeltjes is eigenlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wetenschappers hebben een strategie waarmee ze de stofdeeltjes uit de longen efficiënt te verwijderen zonder verstoring van het ademhalingsproces ontwikkeld.

Het is belangrijk op te merken dat geen enkele hoeveelheid stofverwijdering gaat om het risico van asbest besmetting van de bloedstroom te elimineren. Maar het betekent wel dat er een vermindering van het risico door het verwijderen van een aanzienlijke hoeveelheid van de deeltjes.

Wanneer de stofdeeltjes met succes worden verwijderd, onderzoekers vinden dat ze in staat zijn om de veranderingen die blootstelling aan asbest veroorzaakt in de cellen te keren. Ze vinden ook dat deze veranderingen helpen om normale cellulaire functie te herstellen.

Blootstelling aan asbest kan miljoenen dollars veroorzaken aan verloren lonen, ziekte en schade aan de organen van de werknemers. Onderzoekers willen alles wat ze kunnen doen om asbesthoudende materialen veiliger te maken, maar deze nieuwe technologie toont aan dat een deel van het risico kan worden verminderd.