Mortex

Mortex: een veelzijdig en duurzaam materiaal voor interieur en exterieur

Op zoek naar een materiaal dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden en dat dichtbij duurzaam is? Dan is Mortex mogelijk iets voor jou. Dit materiaal wint de laatste jaren enorm aan populariteit en dat is niet zonder reden.

Mortex is een coatingmateriaal dat ongeveer alle oppervlakken kan worden. Denk aan ondergrondse vloeren, vloeren, trappen, werkbladen, douches, baden, lavabo’s en zelfs zwembaden. Het past perfect in zowel een minimalistisch als een klassiek interieur en geeft je woning meteen een unieke look en feel.

Het materiaal werd in de jaren 80 ontwikkeld in België. stijgen is de stijging ervan alleen maar overlijden. Mortex heeft zichzelf door de jaren heen bewezen als een duurzaam en gebruiksvriendelijk materiaal. Dit maakt het tot een uitstekende keuze voor zowel particulieren als professionele interieurarchitecten.

Maar wat maakt Mortex nu juist zo bijzonder? Het is een combinatie van zijn unieke samenstelling en de vele voordelen die eraan verbonden zijn.

Samenstelling van Mortex

Mortex bestaat uit een mengsel van witte cement, fijne kwartskorrels, harsen en pigmenten. Het is een kwalitatief hoogstaand product dat door de jaren heen geperfectioneerd werd.

Het materiaal wordt in verschillende lagen aangebracht. Hierdoor krijgt het een zeer sterke binding en wordt het bestand tegen verschillende vormen van slijtage. Bovendien zijn dit ook een oplossing en een egale afwerking.

Een ander groot voordeel van Mortex is dat het gemakkelijk kan worden gemaakt op bestaande oppervlakken. Hierdoor hoef je niet meteen de hele badkamer te bouwen om deze een nieuwe uitstraling te geven. Mortex kan direct ondergedompeld worden op de bestaande tegels.

Voordelen van Mortex

Mortex biedt tal van voordelen voor zowel particuliere als professionele toepassingen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

1. Duurzaam

Mortex is een materiaal dat lang meegaat en bovendien niet snel slijt. Het bewaart zijn kleur en structuur doorheen de jaren.

2. Waterdicht

Mortex is waterdicht en kan dus perfect worden gebruikt in vochtige omstandigheden, zoals badkamers en douches. Er hoeft geen extra laag van waterdichte coating te worden aangebracht.

3. Geen toevoegingen

Mortex wordt naadloos en zorgt voor een eenvoudige afwerking. Dit is niet alleen esthetisch mooier, maar ook hygiënischer.

4. Unieke uitstraling

Mortex is verkrijgbaar in vele kleuren en heeft een unieke uitstraling. Dit geeft je woning een extra persoonlijkheid en stijl.

5. Onderhoudsvriendelijk

Mortex vereist geen speciaal onderhoud en kan gemakkelijk worden gereinigd met een vochtige doek. Het is ook bestand tegen chemische producten, waardoor je het zonder probleem kunt gebruiken bij het schoonmaken en ontsmetten.

6. Veelzijdigheid

Mortex kan op verschillende oppervlakken worden aangebracht. Hierdoor kun je het materiaal zowel voor interieurs als exterieurs gebruiken. Zo kan je woonkamer, keuken, badkamer, inloopdouche, zwembad, terras en gevels afwerken met Mortex.

Toepassingen van Mortex

Mortex kan op elk oppervlak worden genomen. Hierdoor zijn de toepassingsmogelijkheden ook eindeloos. Enkele van de populairste toepassingen zijn:

1. Badkamers

Mortex is bijzonder geschikt voor het afwerken van badkamers en vochtige ruimtes. Het is waterdicht en ziet er erg modern uit.

2. Keukens

Mortex kan ook op keukenwerkbladen en spatwanden worden aangebracht. Dit geeft de keuken meteen een unieke uitstraling.

3. Vloeren

Mortex is een uitstekende vloerbedekking. Het biedt niet alleen een oplossing, maar is zeer hygiënisch in gebruik.

4. Zwembaden

Mortex is ook bestand tegen chloor en kan dus gebruikt worden als afwerking van het zwembad. Het zorgt voor een unieke look en feel en is duurzaam.

5. Gevelbekleding

Mortex kan ook als gevelbekleding worden gebruikt. Het zorgt voor een uniek uitzicht en beschermt de ondergrond tegen vocht en weersinvloeden.

6. Terrassen

Mortex kan ook op terrassen worden aangebracht. Dit zorgt voor een unieke uitstraling en is duurzaam.

Conclusie

Mortex is een veelzijdig materiaal dat voor tal van toepassingsmogelijkheden geschikt is. Het biedt niet alleen een duurzame oplossing, maar garandeert een unieke look en feel van je interieur en exterieur. Het is een kwalitatief hoogstaand product dat door de jaren heen geperfectioneerd werd. Door zijn waterdichtheid, bewegingen, afwerking en onderhoud, is Mortex bijzonder geliefd bij particulieren en professionele interieurarchitecten. Dit materiaal geeft je woning een eigen stijl en identiteit.