Wat is een Online Back-up Service?

Een online back-upservice is een dienst die gebruikers faciliteert om hun persoonlijke gegevens veilig en online te bewaren. Het stelt gebruikers in staat om cruciale bestanden zoals zakelijke documenten, foto's en gegevens vanuit één enkele locatie te bewaren.

Het gebruik van een online back-upservice is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege de veiligheid en betrouwbaarheid die deze diensten bieden. Het is een erkende dienst die niet alleen geschikt is voor persoonlijk gebruik, maar ook voor zakelijk gebruik.

Hoe werkt een online back-upservice?

Bij een online backup service wordt de data opgeslagen op servers in datacenters. Dit is in principe een grote samengevoegd die bedient wordt door meerdere servers. De servers zijn uitgerust met een verscheidenheid aan beveiligingsmaatregelen om de gegevens op te slaan en te beschermen tegen virussen, hackers en andere gevaren.

De gebruiker meldt zich aan bij de online back-upservice van zijn keuze en installeert software die de data automatisch kopieert vanaf zijn lokale harde schijf naar de servers van de back-upservice. Sommige bedrijven hebben ook de mogelijkheid om handmatig gegevens te uploaden die bijvoorbeeld op externe apparaten zijn opgeslagen.

Voordelen van een online back-upservice

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een online back-upservice.

Veiligheid

Een online back-upservice biedt een hoge mate van veiligheid voor uw gegevens. De servers zijn vaak beveiligd met geavanceerde technologie en regelmatig onderhoud. Het gebruikelijke back-upproces maakt gebruik van beveiligde verbindingen om ervoor te zorgen dat gegevens goed beveiligd zijn.

Gemak

Een online back-upservice is bijzonder gemakkelijk te gebruiken. Na het installeren van de software gebeurt alles automatisch. Het enige wat de gebruiker moet doen, is ervoor zorgen dat er voldoende beschikbaar is en de back-upservice zal de gegevens regelmatig kopiëren. De gegevens kunnen ook eenvoudig worden teruggezet.

Algemene toegang

Een ander belangrijk voordeel van een online back-upservice is dat je overal toegang hebt tot de gegevens. Je hebt alleen toegang tot internet nodig en je kunt je gegevens gemakkelijk ophalen en bewerken. Dit maakt het reizen en / of thuiswerken een stuk beëindigen.

Meer flexibiliteit

De flexibiliteit van online back-updiensten is enorm. Sommige diensten kunnen worden ondersteund, andere laten een vaststaand aantal apparaten toe; er zijn veel opties om uit te kiezen. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijk om verschillende pakketten te kiezen op basis van hun specifieke vereisten.

Waarom is een online back-updienst belangrijk?

Bijna iedereen heeft persoonlijke gegevens die moeten worden bewaard, zoals foto's, contracten, klantgegevens of andere documenten. Het verlies van deze informatie kan ernstige problemen veroorzaken voor de betreffende persoon van de onderneming.

Ook virussen, malware en andere ernstige vormen van een substantieel risico voor uw gegevens. Op welk moment dan ook kan uw interne harde schijf crashen of kan uw laptop worden gestolen - en dan is het handig om te weten dat u altijd nog een kopie van de gegevens terug kunt vissen.

Het hebben van een veilige en betrouwbare online back-upservice is daarom van cruciaal belang voor de meeste ondernemingen, zowel klein als groot.

Soorten diensten

Er zijn verschillende soorten back-up op de markt, elk met hun eigen unieke functies, voordelen en aandachtspunten.

Cloud volgende back-upservices

Cloud geavanceerde back-upservices, zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services, zijn zeer veilig en bieden betrouwbare opslag. Deze diensten maken gebruik van externe servers die verbinding maken met internet. Gegevens kunnen worden opgeslagen en beheerd via een online portaal of software-interface. Dit soort diensten staan ​​bekend als één van de meest betrouwbare back-upoplossingen op de markt.

Online back-upsoftware

Online back-upsoftware, zoals CrashPlan of IDrive, is software die beschikbaar wordt op de computer van de gebruiker. Deze software stelt de gebruiker in staat om de gegevens van hun gegevens naar externe servers te uploaden. Vaak kan de gebruiker zelf kiezen wanneer het back-upproces is overleden en welke gegevens op de back-upservers worden opgeslagen.

Back-up op externe HDD

Back-up op externe harde schijf lijkt op cloud, afhankelijk van back-upservices, maar waarschijnlijk sla je data lokaal op. Het houdt in dat de gebruiker een fysieke harde schijf koppelt aan hun computer en deze als back-upschijf configureert. Het is de taak van de gebruiker om hun gegevens naar de externe schijf zo vaak mogelijk te kopiëren.

Back-ups op tape

Back-ups op tape hebben een langdurige geschiedenis. Het is een hoger, hoewel nog steeds gebruikt, vorm van back-up die voornamelijk in bedrijfsomgevingen wordt gebruikt. Back-ups op tape zijn minder kosteneffectief dan de meeste cloudsoftware afhankelijk van back-updiensten. Het is echter nog steeds een goede opslagoplossing voor enorme hoeveelheden gegevens, zoals grote ondernemingen.

Vergelijken

Elke backup heeft oplossing zijn eigen voor- en nadelen. Het kiezen van de juiste oplossing hangt af van de persoonlijke vereisten en factoren zoals de waarde van gegevens, de omvang van de back-up, beschikbaarheid van middelen en budget.

Als u voornamelijk persoonlijke documenten en foto's wilt bewaren voor veiligheidsdoeleinden, is het waarschijnlijk dat een online back-updienst geschikt is. Als je een bedrijf bent gebogen met waardevolle gegevens, dan zou je kunnen kiezen voor een wereldwijde back-upoplossing, zoals een cloud veranderende back-upservice.

besluit

Het hebben van een solide back-upplan is van essentieel belang voor iedereen die hecht aan hun gegevens - zowel persoonlijk als zakelijk. Gelukkig zijn er tal van concurrerende online back-updiensten op de markt die beveiliging, betrouwbaarheid en gebruiksgemak bieden.

Of u nu kiest voor een cloud afhankelijke back-upservice, online back-upsoftware of een externe harde schijf, een goede back-upoplossing kan u gemoedsrust bieden. Door te kiezen voor een betrouwbare, veilige en gemakkelijke oplossing, kunt u er zeker van zijn dat uw gegevens veilig zijn en dat u ze altijd beschikbaar heeft wanneer u ze nodig hebt.